SUKAT
Varvassukat
- Varvassukat ehkäisevät ihorikkoja ja varvasvälien hautumista, varvasväli känsiä ja mahdollisesti jalkasientä. 
- Varvassukat estävät varpaita siirtymästä toisten varpaiden päälle tai alle ja suojaavat vasara- eli koukkuvarpaiden ihoa hankaukselta.
Hoitavia sukkakuituja sisältävät sukat
- Kupari, kivihiili ja hopea edistävät ihon terveyttä hoitamalla haavoja ja ihovaurioita sekä vähentävät hajuhaittaa, jalkasienen riskiä ja hillitsevät liiallista hikoilua. 
Sukkien hoito
- Sukat ovat hyvä kääntää nurinpäin, että nukka ja irtolika peseytyvät pois eivätkä kulkeudu kynsi uurteisiin aiheuttaen kynsivallin tulehdusta ja kynnen sisäänkasvua. 
- Merinovillaiset sukat on hyvä tuulettaa käytön jälkeen, jolloin niitä ei tarvitse niin usein pestä.
- Pese sukat tuoteselosteen ohjeen mukaan. Sukkien sopivuus kannattaa tarkistaa silloin tällöin, koska pesu, pesuaineet ja hiki kutistavat sukkia. 
- Jalka- tai kynsisienestä kärsivien on hyvä puhdistaa sukat desinfioivilla puhdistus- tai pesuaineilla. Esimerkiksi Sanytolissa on tehokas kolmivaikutteinen vaikutus, joka eliminoi 99,99 % kaikista bakteereista, viruksista ja sienistä. Toimii kaikissa lämpötiloissa. Erisan Oyx+ -desinfektioaine puhdistaa tehokkaasti taudinaiheuttajat tehokkaasti jo 40 °C. Voit pestä sukat myös 60 °C , mikä tappaa kynsisienen. 
- Uudet sukat on suositeltavaa pestä ennen käyttöönottoa, mikä ehkäisee sukkien väriaineiden aiheuttaman kosketusihottuman tai ihoärsytyksen.
Sukkien valinta. 
Hyvien kenkien käyttökokemuksen voi pilata huonolla sukka valinnalla.
Paras sukkavalinta kylmille keleille on ohut merinovillasukka ja tarpeen mukaan tavallinen villasukka siihen päälle. 
Sukkia hankkiessa kannattaa ostaa kengännumeroa suurempi koko, koska sukat kutistuvat nopeasti. Myös sukkien kärjissä on eroa, toisissa on enemmän tilaa varpaille, eivätkä paina varpaita suppuun. Esimerkiksi ainakin Sukkamestarien merinovillasukissa on hyvä leveys varpaiden kohdalla. 
Lapset
Talviaikana lapsille ei kannata laittaa ulos jarrusukkia, koska jarruaine sukissa varastoi kylmää. Silloin lapsen jalat kylmettyvät nopeasti. Jarrusukat myös estävät jalan luonnollisen liikkeen kengässä ja on myös hankala pukea kengät jalkaan jarruaineen hangatessa vastaan.
Muuta sukkatietoa
- Sukat suojaavat ihoa ihovaurioilta, hankaukselta sekä ehkäisevät varpaiden virheasentojen, kynsimuutosten ja ihomuutosten syntymistä.
- Materiaalit, jotka kuljettavat kosteutta pois, ehkäisevät ihovaurioita ja pitävät jalkojen ihon kuivana. 
- Jalkainfektioilta suojaamiseen ja liikahikoilun hajuhaitan vähentämiseen voi käyttää ihoa hoitavia sukkakuituja. 
- Erilaisiin käyttötarkoituksiin tarvitaan eri sukkia. 
- Sukkien vaihto päivittäin, tarvittaessa useammin, kuuluu hyvään jalkojen omahoitoon. 
Hyvän sukan ominaisuudet
Materiaali
- Villa- ja puuvillasukat eivät siirrä kosteutta iholta ja sukat ja iho ovat koko ajan kosteat.
- Sekoitemateriaaleista (keinokuitujen, puuvillan ja merinovilla yhdistelmä) tehdyt sukat tai keinokuiduista (esimerkiksi akryyli, polypropeeni polyesteri, polyamidi) siirtävät kosteutta tehokkaasti iholta.

Sukansuu, resori
- Leveä ja joustava resori jakaa puristuksen laajalle alueelle nilkassa tai pohkeessa. Kapea ja kireä resori aiheuttaa turvotusta ja heikentää alaraajojen verenkiertoa. 
Lisätietoa täältä