top of page
leguano_logo.jpg

Kuka on Paljasjalkapopojen takana ja mitä paljasjalka popot ovat?

logo-bike24-vivobarefoot-894176.png

Olen Merja Peltomaa,

Kiinnostukseni paljasjalkakenkiin lähti toden teolla omien jalkavaivojen vuoksi.  Perehdyttyäni asiaan kiinnostukseni on vain kasvanut. Ihmiskehoon vaikuttavat monet ulkopuoliset asiat, eivätkä kengät ole ollenkaan vähäpätöisin asia. Jos puun juuret eivät ole kunnossa, niin puu ei voi hyvin. Samaa ajatusta voisi käyttää ihmiseen. Jos jalkojen hyvinvointiin ei ole kiinnitetty huomiota, niin keho ei toimi kunnolla.

 

Olen ammatiltani työterveyshoitaja, joten terveyden edistäminen on tärkeää minulle. Oman jälkikasvun myötä, myös lasten jalkojen terveys on sydäntä lähellä. Jos jalkojen kanssa on enemmän ongelmia, niin Seinäjoella on useampia alaraajojen ongelmiin erikoistunutta fysioterapeuttia, kenen hoiviin ohjaan mielelläni.

 

Merja 

_MG_2928.jpg

Paljasjalkakenkiin pikkuhiljaa siirryttäessä keho oppii vähitellen toimimaan tarkoituksenmukaisella ja luonnollisella tavalla. Monet huomaavat varpaiden ja jalkaterien linjausten muuttuvan. Isovarpaan asettuminen suoraan linjaan eli optimaaliseen, on yksi merkittävimmistä muutoksista koko askelluksen toimivuuden kannalta. Ohuen pohjan läpi keho saa alustasta tarkemman palautteen. Tällä on merkitystä mm. kehonhallinnan ja tasapainon kannalta, millä voi pienentää loukkaantumisriskiä. Jalkahoitajakin voi suositella paljasjalkakenkiä, koska ne auttavat jalkoja toimimaan luonnollisesti.

Jalkaterämme vaikuttavat kaikkeen niiden yläpuolella olevaan. Joten on hyvin mahdollista, että paljasjalkakenkiin totuttuasi erilaiset lantion, alaraajojen, selän, ja niskan jäykkyydet sekä epämääräiset kiputilat pikkuhiljaa helpottavat.

Jalkaterässä on 26 luuta, 55 niveltä, 107 nivelsidettä ja 31 lihasta. Lasten jalat kehittyvät jopa 20 ikävuoteen saakka. Kunnes jalkaterä on luutunut, esimerkiksi jalkineet voivat muokata jalkaterää.

bottom of page